Motherfuckers – en programbeskrivning

planch Alla har en mamma, en mormor, kanske en svärmor.

Du tycker att du känner henne och hon gör säkert sitt bästa för att leva upp till dina förväntningar. Det är så vi medelålders kvinnor gör. Vi håller ihop familjen, står ut på jobbet och bär upp det svenska kulturlivet.
Har du tänkt på hur strängt samhället är mot medelålders kvinnor? En massa, ofta outtalade förväntningar ihop med osynliggörande. Efter fyrtiofem finns man inte. Får ingen service, ingen vill ligga med en. Hon har inget att stoltsera med, inte ens en spännande sexuell läggning, eftersom hon förmodligen är hetero. Hon har alltså inga spännande normöverskridande ingredienser i sitt liv. Gäsp. Kan det bli tråkigare? Nej. Just därför sätter vi upp Motherfuckers. Som två paljettklädda superhjältinnor vill ge den medelålders kvinnan upprättelse. Vi vill ge henne ett ansikte. Vi vill att du ska förstå att det finns mer bakom den där tråkiga mjälliga ytan, som förväntas bry sig om barnens aktiviteter på skolan, köra till träningar och ta sin egen mamma till vårdcentralen.

Motherfuckers visar den verkliga kvinnan, där saker ramlar mellan stolar. Som slarvar, som svär, som får för mycket och hittar strategier ut ur tumultet. Motherfuckers är det sena upproret. Det är aldrig försent att bli olämplig. Kom och låt oss inspirera dig.

Motherfuckers är nog en av de roligaste föreställningarna du kan tänka dig. Och du som har en mjällig, ordentlig svärmor. Du kommer aldrig att kunna se på henne med samma ögon igen. För där inne, där pyr en eld…..

Premiär på Lund Comedy den 5 september kl 16.00!